در جستجوی زمان از دست رفته نشر مرکز
در جستجوی زمان از دست رفته نشر مرکز
نویسنده فرانسوی ، مارسل پروست ، توانسته است با تالیف رمان 7 جلدی در جست و جوی زمان از دست رفته ، با 7 عنوان مجزا ، رکود طولانی ترین رمان تاریخ در گینس را از آن خود نماید .
پروست توانسته است این رمان را بین سال های 1908 تا 1922 میلادی نگارش و در میان سال های 1913 تا 1927 آن را منتشر نماید .
ساختار رمان 7 جلدی در جست و جوی زمان از دست رفته
این مان 7 جلدی ، همان طور که پیش تر گفته شد ، با موضوع تاریخی ، با 7 عنوان مستقل و مجزا نوشته شده است . اما لازم به ذکر است که خطوط کلی داستانی این کتاب ها را به یکدیگر پیوند داده و مخاطب را مجذوب ساخته تا آن را در جلد های بعدی ادامه دهد .
عناوین رمان 7 جلدی
- طرف خانه سوان
- در سایه دوشیزگان شکوفا
- طرف گرمانت
- سدوم و عموره
- اسیر
- آلبرتین گمشده
- زمان باز یافته
توضیحی مختر درباره کتاب
این رمان 7 جلدی ، در حقیقت به تشریح کلاسیک یک داستان نپرداخته و بیش تر از ورای داستان اصلی ، به تحلیل ادبی ، هنری ، فلسفی و اجتماعی فرانسه در واخر سده نوزدهم و اوایل سده بیستم میلادی ، پرداخته است .
رمان در جست و جوی زمان از دست رفته ، بلکه از ورای داستان اصلی یک تحلیل ادبی ، هنری ، فلسفی و اجتماعی از جامعه اواخر قرن 19 فرانسه را به نگارش درآورده است .
شما با خواندن و مطالعه این کتاب خواهید فهیمد که جملات و کلمات بیش تر از آن که حالت های بیرونی را توصیف نماید ، ژرفای درونی را مورد کند و کاو قرار می دهد .
از جمله ویژگی های بارز این رمان می توان به این اشاره نمود که نویسنده ( مارسل پروست ) جمله سازی های به کار گرفته در این رمان ، آن را از سایر آثار ادبی هم دوره خود متمایز می سازد . و گویی شکلی نو در ادبیات فرانسه به وجود آورده است .
این رمان هفت جلدی کاملا مجزا از یکدیگر ، تنها خط داستانی که آن ها را به یکدیگر مرتبط می سازد ، مکان ها و شخصیت های اصلی کتاب هستند که بیش تر به ژرفای درونی آن ها پرداخته شده است تا آن که به توصیف حالات و مکان ها رسیدگی شود .
به همین خاطر هر صفحه از این کتاب را می توان یک آغاز جالب نامید که خوانند را ترغیب می کند تا آن را به انتها برساند . هم چنین هر جمله از این کتاب ، خواننده را به ژرفا و گستره اندیشه نویسنده و ظرافت و حساسیت هنرش خواهد رسانید .
به همین خاطر از این کتاب به عنوان یکی از بزرگ ترین آثار ادبیات معاصر جهان یاد می کنند .
جالب است بدانید که 3 جلو آخر این رمان 7 جلدی ، پس از مرگ مارسل پروست به چاپ رسیده است !!
نقدی کوتاه از کتاب هفت جلدی در جست و جوی زمان از دست رفته
لویی فردینان سلین ، یکی از منتقدان جدی پروست می باشد . وی یکی از دلایلی که این کتاب را به معروفیت و مشهرویت رسانیده است ، مذهب یهودی نویسنده و لابی گری یهودیان می داند .
جالب است بدانید که هفته نامه معتبر فرانسوی لوبئن و اکسپرس هم زمان با صدمین سال انتشار جلد اول کتاب ، با توجه به مدارک و شواهدی که به در آوردند ، فاش نمودند که پروست به صورت پنهانی به منتقادان معروف در زمان خود پول پرداخت می کرده است تا برای کتابش تبلیغ و بزرگ نمایی کنند .